Home Događaji Nagrada za životno delo – R. Kina

Nagrada za životno delo – R. Kina

by admin

Miloš je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji najvećih inovacionih dostignuća i inovacija, koja je održana 16.12.2013. godine u Taipei-u, Republika Kina. Na konferenciji je prezentovao celokupna dostignuća, inovacione projekte i naučne radove (kao i ideje o načinu razvoja projekata i privrede), koje je aktivno radio prethodnih 12 godina iz oblasti ekologije – zaštita životne sredine i energetike.

U veoma jakoj i teškoj konkurenciji osvojio je najveće i najprestižnije priznanje „AKADEMSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO ZA IZVANREDNA MEĐUNARODNA DOSIGNUĆA“. U obrazloženju za dodeljenu nagradu piše: da je svoj život posvetio pronalascima i dao izuzetan doprinos poboljšanju života ljudi i napretku svetske civilizacije.

 

Nagradu mu je uručio potpredsednik Republike Kine gospodin Wu Den-Yih.

 

Osim njega, učesnici Međunarodne konferencije bili su predstavnici brojnih Univerziteta i Instituta iz Kine, Hong Konga, Amerike (Državni Univerzitet iz Vašingtona, Harvard, San Jose – silikonska dolina centar svetske tehnologije, Međunarodni Američki Univerzitet, Univerzitet iz Los Anđelesa), Belgije (Briselski Univerzitet), Italije, Japana, Indije, Šri Lanke, Poljske, Mađarske, Međunarodni inovacioni centar iz Moskve, Ukrajinske Akademije nauka i drugi.

 

Nakon dodeljene nagrade, predstavnici Univerziteta iz Amerike, Japana, Indije, Belgije i Ukrajinske Akademije nauka pozvali su ga da održi predavanja i prezentacije na njihovim Univerzitetima i Institutima, kako bi započeli saradnju na zajedničkoj realizaciji projekata.

 

POVEZANI ČLANCI