Home Događaji ARHIMED 2012 i AKADEMIJA

ARHIMED 2012 i AKADEMIJA

by admin

Miloš je učestvovao na XV Međunarodnom sajmu pronalazaka i inovacionih tehnologija “Arhimed 2012” koji se održao u Moskvi od 20.03.2012 do 23.03.2012 god. Na sajmu je predstavio i prezentovao naučne radove i inovacije iz oblasti ekologije – zaštita životne sredine i energetike, na kojima aktivno radi 10 godina.

Na osnovu celokupnog inovacionog stvaralaštva, Međunarodni inovacioni centar ’Arhimed’ iz Moskve dodelio mu je najveće priznanje ZLATAN ORDEN za kreativnost za visok doprinos unutar razvoja međunarodne nauke i tehnologije. Prilikom dodeljivanja nagrade, predsednik Međunarodnog inovacionog centra mu je rekao: ”da se divi njegovim dostignućima i da ga podržava u naučno – inovacionom radu”.

Međunarodni Univerzitet za inovacije dodelio mu je SERTIFIKAT za uspešno završen kurs o intelektualnoj svojini na održanom Međunarodnom sajmu ‘Arhimed’.

 

Na osnovu celokupnog naučno – inovacionog stvaralaštva (naučni radovi i pronalasci iz oblasti ekologije-zaštita životne sredine i energetike), truda, rada, priznanja i dostignuća, Ruska Međunarodna Akademija nauka primila je Miloša za REDOVNOG ČLANA Akademije. Pristupna beseda i svečana ceremonija je održana u ponedeljak 19.03.2012. god. u Moskvi. Pored prijema u Akademiju, dodeljivanja DIPLOME i ČLANSKE KARTE, Ruska Akdemija mu je dodelila njihovo najveće priznanje POČASNU TITULU ’VITEZA NAUKE’, tom prilikom mu je uručena POVELJA i ORDEN ’VITEZ NAUKE’.

Svečanosti su prisustvovale brojne delegacije Instituta i Univerziteta iz Rusije i zemalja EU, na kojima su prezentovane njegove inovacije i naučni radovi prethodnih godina, a sa kojima sarađuje na realizaciji inovacionih projekata.

 

POVEZANI ČLANCI